A járási hivatal és a cigány önkormányzat közös értekezlete

A Nagyatádi Járási Hivatal évről-évre szakmai értekezlet megtartásával segíti ügyfelei ügyintézését. A megyében egyedülálló kezdeményezés célja, hogy a résztvevőknek tájékoztatást nyújtsanak az idei év változásairól.

Szakmai értekezletet tartottak a Nagyatádi Járási Hivatalban a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat tagjainak. A jelenlévőket Trefeli Katalin, a járási hivatal vezetője köszöntötte, és tájékoztatta a hivatal általános feladatköreiről, működéséről.

Az aktuális nemzetiségi támogatásokról tartott előadást Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője.

Matula-Szabó Katalin, a Hatósági, Gyámügyi és Igazságügyi Osztály vezetője, a járási hivatal hatáskörébe tartozó szociális ellátások 2019. évi változásairól tartott tájékoztatót, különös tekintettel az új ellátásként bevezetésre kerülő gyermekek otthongondozási díjáról.

Csernela Katalin, a Kormányablak Osztály vezetője a természetes személyek által elektronikusan intézhető ügyekről tartott előadást.

Dr. Horváthné dr. Rudalics Rita, a Földhivatali Osztály vezetője a földügyi szakterületet érintő jogszabály-módosításáról, a földforgalom, a földhasználat és az ingatlan-nyilvántartás területét érintően beszélt.

Dr. Fömötör Márton, a Népegészségügyi Osztály vezetője a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet, kiemelve azt, hogy Magyarországon, megyénkben a szív- és érredszeri megbetegedés aránya 100 000 lakoshoz viszonyítva az EU-átlag felett van.

Varga-Pfeifer Zsuzsanna, a Foglalkoztatási Osztály vezetője a 2019-es év munkaerő-piaci programjairól, foglalkoztatási, képzési lehetőségekről adott tájékoztatást.

Megosztás