A nagyatádi sportveteránt a születésnapján ütötte el a kamion

Az egész városban köztiszteletnek örvendő veterán sportolót, Miklós bácsit a születésnapján érte baleset délelőtt a lábodi úton. A bal vállán és lábán szenvedett zúzódásokat, de már elhagyta a Nagyatádi Kórházat.

Szüts Miklós éppen ma 77 éves. A jeles évforduló alkalmából jó barátjával, Theóval reggel nekivágtak, hogy letekerjenek 77 km-t. Végül ebből mindössze 7 lett.

– Amikor jött a kamion, még csak szembeforgalom sem volt – mesélte az Atádhírnek Miklós bácsi, akit éppen a kórházból kijövet értünk el telefonon. – Ezért is érthetetlen, miért húzódott vissza olyan hamar a menetirány szerinti sávba. Mindenesetre elsodort, hatalmasat estem az aszfalton. Becsületére legyen mondva, legalább azonnal megállt, visszajött és segített.

Rendőrt és mentőt hívtak, Miklós bácsi egyik nagyatádi ismerőse pedig éppen arra járt autóval, ő vitte haza a kerékpárját. Egyébként lakott területen kívül másfél méter kerülési távolság lenne a szabályos.

– Engem elvittek a mentők a kórházba, szerencsére nagyobb baj nincs, a bal vállamon és a bal lábamon vannak zúzódások és  horzsolások. A sérüléseimet ellátták, és felajánlották, hogy bent maradhatok megfigyelésre, de szerencsére nincs nyoma agyrázkódásnak, úgyhogy hazamegyek – mondta Miklós bácsi.

A nagyatádi triatlon legnagyobb veteránja azt mondta: csak azt sajnálja, hogy most nem tud sem edzeni, sem versenyre menni.

(Kedves Miklós bácsi: Isten éltessen, jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk neked!)

Miklós bácsi ma 77 éves
Miklós bácsi ma 77 éves

 

Megosztás