A pécsi klinikára kellett szállítani a kutyatámadás áldozatát

Veszélybe került az ötvöskónyi fiú veséje, ezért át kellett szállítani Pécsre a Blikk szerint. Az édesanyja azt mondta: stagnál az állapota. A kormányhivatal kérdésünkre közölte: eljárás indul a kutyák gazdája ellen.

A Somogy Megyei Kormányhivatal az Atádhír kérdéseire válaszolva azt írta: 

„Ilyen esetekben az állatok megfigyelése szükséges, melyet a hatósági állatorvos végez.

Az állatok tulajdonosa a kutyák elaltatását kérte, amit a hatályos jogszabályok értelmében a megfigyelési zárlat ideje alatt a járási főállatorvos megtiltott. Az állatok viselkedésének a vizsgálata a tulajdonos udvarában fog történni. A kutyák veszettség szempontjából oltatlanok, egyedi chipes jelölésük sem történt meg.

Az embert mart kutyák élete a megfigyelési idő letelte után a gazda kérésére állatorvos által kioltásra kerül.

Az állattartóval szemben hivatalból eljárás indul az állategészségügyi és állatvédelmi jogszabályok be nem tartása miatt.

A tulajdonosnak még öt ugyanilyen fajtájú kutyája van. A helyszíni vizsgálat eredményének függvényében kötelezni fogja a járási hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya a gazdát, hogy a többi állatot beton alapú zárt kerítéssel ellátott kennelben tartsa.”

Veszélybe került a kutyatámadás 13 éves áldozatának a veséje, ezért a pécsi klinikára kellett szállítani – írta meg a Blikk. A lap szerint Gábort minden másnap nap altatják, a megvadult állatok okozta súlyos sebeket ugyanis csak így tudják kitisztítani. Az édesanyja, Mester Piroska a lapnak azt mondta: a fia állapota stagnál, de lázas szegény. Még sok műtét vár rá. 

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás