Adventi süti naptár: Csokis keksz

Hangolódni kell az ünnepre, csendesedni, szemlélődni, bekuckózni, olvasgatni. Mi lehetne ezek mellé tökéletesebb társ, mint egy pohár kakaó és egy kis ropogós keksz?

Szokásos módon alább találja a kedves olvasó az elkészítés leírását. Viszont most arra bíztatok mindenkit, hogy rögtön dupla vagy tripla adagot süssön. Nem csak azért mert nagyon finom, hanem mert sokáig megőrzi frisseségét.

Így készítsd:
A kétféle cukrot, sót és a vajat keverjük ki, adjuk hozzá a tojást és a vaniliát is. Ha szép habos akkor mehet hozzá szitálva a sütőporral elkevert liszt és a csokidarabok. Ha ezt is összekavartuk, akkor pihentessük kb. 30 percig. Sütőpapírral bélelt tepsire adagoljunk halmokat egy evőkanállal (ha kisebb sütiket akarunk, akkor kiskanállal). 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt süssük készre őket. Várjuk meg míg kihűl, mert akkor lesz jó roppanós és könnyebb lesz leszedni a papírról is. Ha csokiimádók vagyunk akkor rakhatunk rá csokireszeléket vagy olvasztott csokival becsíkozhatjuk!

Bevásárló lista:
20 dkg kristálycukor, 25 dkg barnacukor, csipet só, 30 dkg vaj, 3 tojás, 1 kk. vanilia kivonat, 45 dkg liszt, 1csomag sütőpor, 20 dkg étcsoki durvára vágva.

Megosztás