Atád ízei – kókusztekercs

A kókuszos sütik nagyon illenek a téli hangulathoz, olyanok, mint a behavazott táj. Karácsonyra mindenképp dukál egy jó kókuszos recept.

Így készítsd:
A lisztel morzsoljuk el a vajjal, közben a langyos cukros tejben oldjuk fel az élesztőt. Öntsük nyakon vele a vajas-lisztes keveréket, és adjuk hozzá a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat. Gyúrjuk össze alaposan, és osszuk három részre, majd hagyjuk pihenni fél órát. Közben csináljuk meg a tölteléket, és, persze, kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. A töltelék alapja a tojásfehérjehab, amit a cukorral és a citrom levével gőz felett kell felvernünk. Most már csak bele kell keverni a kókuszreszeléket. A tésztát szép vékonyra nyújtsuk, és kenjük meg a krém harmadával. Tekerjük fel, mint a palacsintát, és a rudat vágjuk fél centis szeletekre. A csigákat kivajazott tepsiben 180 fokon addig kell sütni, míg a kókuszhab színt nem kap. A kihűlt csigákat papírral bélelt dobozokban sokáig eltarthatjuk.

Bevásárló lista:
Tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 1 ek. cukor, csipet só, kb. 1 dl tej, reszelt citromhéj, 5 tojás sárgája. Töltelékhez: 5 tojás fehérje, fél citrom leve, 25 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszekék

Megosztás