Behavazódtunk: 8 centi hó, télies útviszonyok

Nagyatád térségében havas utakra, télies útviszonyokra és lassabb haladásra kell számítani. A főutak állapota latyakos, a mellékutaké hókásás. Ma újabb jelentős havazás nem várható, a csapadékzóna északkelet felé tart.

A hajnali órákra a havazás az ország jelentős részére kiterjedt. A gyorsforgalmi utak általában sónedvesek, de az M7-es autópályán Balatonvilágostól nyugatra és az M6-os autópályán Pakstól délre már több felé havas, hókásás a burkolat.
A Dunántúl jelentős részén valamint Bács-Kiskun-, Csongrád- és Békés megyében a fő- és a mellékutak burkolata havas, hókásás vagy latyakos. A délebbre eső területeken, ahol tegnap óta esik a hó, télies útviszonyokra készüljenek, és csak téli körülményekre felkészített járművel induljanak el! A friss hó vastagsága Baranya, Somogy és Bács-Kiskun megyében 5-10 cm közötti. Az intenzív hóesés miatt a látási viszonyok is korlátozottak lehetnek.
Szélcsend van vagy gyenge a légmozgás, így hóátfúvások nincsenek, járhatatlan út vagy elzárt település nincs az országban.

Folytatódik a havazás, a csapadékzóna egyre beljebb kerül és folyamatosan észak, északkeleti irányba tart. A Dunántúl és a Dél-Alföld mellett hajnaltól már középen és az Észak-Alföldön is havazik. A reggeli órákban pedig az északi, északkeleti tájakat is eléri a hóesés. Napközben dél felől csökkenni kezd a csapadékhajlam, estére/késő estére kivonul az országos a havazást okozó csapadékzóna. A nap folyamán további 8 cm valószínű. Az összegzett friss hóréteg a déli határ mentén lehet a legtöbb, ott helyenként akár 15 cm mennyiséget is elérheti.

A rendőrség továbbra is kéri a járművezetőket, hogy az utakon legyenek körültekintőbbek és óvatosabbak. Autójukkal csak akkor induljanak el, ha azon téli gumik vannak! Tartsák szem előtt a látni és a látszani elvet! Haladásuk során tartsanak a szokásosnál nagyobb követési távolságot! Ha hosszabb útra indulnak, legyen a járműben hólapát, takaró és meleg ital, míg a mobiltelefonjuk legyen teljesen feltöltött állapotban!

Latyakosak, hókásásak az utak
Latyakosak, hókásásak az utak

Megosztás