Díjat nyert az Atádhír fotósa az országos sajtófotó pályázaton

2018 legjobb képeit díjazták tegnap Budapesten. Összesen 276 fényképész csaknem 2500 fotója közül választották ki a legjobbakat. Röhrig Dánielt a legerősebb kategóriában, társadalomábrázolásban díjazták.

A 37. Magyar Sajtófotó Pályázat legjobb képeiből válogatott kiállításon, a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban vehette át munkatársunk a Magyarország választ 2018 című képéért a társadalomábrázolás kategória harmadik díját.

Magyarország választ 2018
Magyarország választ 2018

A fotóriporteri szakma legnagyobb hazai seregszemléjén tárlat nyílt a pályázat legjobb nem díjazott fotóiból is. Köztük látható Röhrig Dánielnek a Miklós bácsi, az örökifjú című sport sorozata is. 

Röhrig Dániel 1982-ben született Kaposváron. A középiskolában kezdett fényképezéssel foglalkozni, később a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán folytatta tanulmányait. Kezdetben a Somogyi Hírlapban, majd a Somogyország napilapban jelentek meg a képei. Öt évet dolgozott a Kapos Televízió operatőreként. 2017. óta a Nagyatádi Városi Televízió operatőre és vágója, valamint az Atádhír fotóriportere. 

A 37. Magyar Sajtófotó Pályázat anyagából a hagyományoknak megfelelően idén is fotóalbum jelent meg.

Megosztás