Fűszer a zenében: a Tóth Vera Quartet Nagyatádon

Jogász a zongoránál, prímás a hegedűnél, a nemlétező dobnál szájdobos: színpompás és érzelemdús koncertet adott tegnap este a Tóth Vera Quartet.

Tegnap este különleges zenei élményben lehetett részük a nagyatádiaknak. A városi sportcsarnokban megrendezett koncerten a Tóth Vera Quartet lépett fel. A négy fős csapat különleges, színes figurákból áll: egy székesfehérvári jogász, Dr. Bérces Viktor kezelte a billentyűket, Duka László, a Déryné Bisztró prímása tokkal vonóval szolgáltatta az érzelmes dallamokat, miközben a basszusról és a „dobolásról” Trap kapitány, azaz Molnár Tibor gondoskodott csak a száját használva beatboxolással. A lélekemelően angyali hangú Tóth Vera pedig az együttes énekeseként állt ki a színpadra.

A quartett különleges figurái
A quartett különleges figurái

Egyéni dalokkal és feldolgozásokkal is készültünk. – nyilatkozta Vera a koncert előtt – Ha feldolgozásokról van szó, akkor sajátos módon próbálunk egy kis fűszert belevinni. Én nagyon szeretem megmutatni a zenészeim igazi arcait, nem erőltetek rájuk semmit, hagyom őket művészileg szárnyalni, és teret adok nekik. Nekem nagyon fontos, hogy beszéljek az eredeti szerzőkről is, kik voltak az adott dalnak a zenei producerei, hogy miért raktam ezt a feldolgozást a műsoromba. Szeretek sztorizni a dalok között. Szerintem fontos, hogy a közönség ne csak a zene által kapjon lelki táplálékot, hanem a történetek által is.

Tóth Vera - fontos a dalok története is
Tóth Vera – fontos a dalok története is

A lelátó és a küzdőtér is megtelt az érdeklődőkkel. Magyar és külföldi dalokat is játszott az együttes: egyes számok jazzesen lassúak és andalítóak voltak, mások szívbemarkolóan érzelmesek, megint csak más dalok pedig vérpezsdítően felpörgették az embert. A feldolgozások között az LGT, Cserháti Zsuzsa, Dés László, és a Korál együttes számai is szerepeltek, és mint Vera mondta, kicsit mind meg voltak fűszerezve.

Megosztás