Hatalmas a köd egész Dél-Somogyban

Több olvasónk is jelezte: hatalmas ködtömegek hömpölyögnek a városba vezető utakon. Egyes helyeken 100 méter alá csökkent a látótávolság. A beígért havazás mérséklődni látszik.

Köd előttem, köd utánam: a hajnali órákban városunkra fehér páratömeg telepedett rá. Több olvasónk szerint a 68-as út Nagyatádra vezető szakaszain minimálisra csökkent a látótávolság, egyes helyeken 100 méterre, különösen a Kadarkút-Lábod közötti szakaszon. Az elkerülő szakaszon is ködbe borult az úttest. 

Balesetről egyelőre nem érkezett hír, viszont mindenkit fokozott óvatosságra intünk vezetés közben, különösen előzéseknél és éles kanyaroknál. A reggeli fagyok zúzmaraképződéssel jártak, így az utak erősen csúszósak lehetnek. Igaz, a tegnap esti órákban a Magyar Közút járművei felsózták az utakat szerte a járásban, így ennek csökkent az esélye.

Varjas Kornél előrejelzőnk szerint csökkent a várható havazás mértéke: a mediterrán ciklon az előzetesen vártánál kicsivel délebbre vonul el, emiatt a várható hó vastagsága kisebbnek ígérkezik az eddig számítotthoz képest: jelenleg 5 és 10 centiméter közötti hóvastagság a legvalószínűbb. A pontos mennyiség még nagyon bizonytalan. A havazás kezdete valamikor a péntek késő délutáni, esti óráktól várható és kitart egészen szombat estig.

Megosztás