Heti előrejelzés: májusi aranyeső

Májusi eső aranyat ér – ezek szerint a héten aranyban fogunk dúskálni. A következő napokban csapadékos időre kell számítani, leszámítva a hét közepét. A nyár előszele még koránt sem ér el minket.

Újra jelentkezünk a heti előrejelzéssel, melyet Varjas Kornél, a metnet.hu adminisztrátora és előrejelzője állított össze a számunkra:

Az előttünk álló héten változékony, többször csapadékos időre készülhetünk. Hétfőn túlnyomóan borult lesz felettünk az ég, és egész nap számíthatunk esőre, záporra, a kora reggeli órákban havas eső is előfordulhat. Az északi szél továbbra is élénk, olykor erős lesz, csupán az esti órákra mérséklődhet a légmozgás. Kedden eleinte napos lesz az idő, majd a késő délelőtti óráktól kezdve megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék előreláthatólag már nem lesz. Szerdán csupán fátyolfelhők zavarhatják a napsütést, csapadék nem valószínű. Csütörtökökön ismét sok felhő lehet felettünk és többször előfordulhat eső, zápor. Pénteken felhőátvonulásokra lehet számítani, a délutáni órákban záporeső előfordulhat. A hétvége időjárása még meglehetősen bizonytalan, de most úgy tűnik, hogy szombaton eleinte napos idő lehet, majd a késő délutáni óráktól kezdve megeredhet az eső. Vasárnap marad a változékony, csapadékos idő.

Délutáni hőmérsékletek:
Hétfő: 5-6 fok
Kedd: 14-15 fok
Szerda: 17-19 fok
Csütörtök: 13-15 fok
Péntek: 17-19 fok
Szombat: 20-22 fok
Vasárnap: 12-15 fok

Megosztás