Jól készült Nagyatád: járható utak az első hóban

A városgondnokság alkalmazottai hajnal óta dolgoznak a város utcáin. Több mint 40 közfoglalkoztatott és közalkalmazott biztosítja a jól járható járdákat és utakat. Az autóutakat a Magyar Közút Zrt. takarítja.

Városunkat felkészülten érte az idei tél első igazi havazása. A Netta-Pannonia biztosítja a város utcáinak csúszásmentesítését. A járdákat pedig fél 6 óta a városgondnokság több mint 40 közalkalmazottja és közfoglalkoztatottja tisztítja és szórja fel fűrészporral, illetve környezetkímélő jég- és síkosságmentesítő anyaggal. A Nagyatád környéki fő- és mellékútvonalak járhatóságát a Magyar Közút Zrt. biztosítja: munkatársaik szintén felszórással és hótoló teherautókkal igyekeznek megelőzni az utak csúszossá válását. A 68-as főút Kaposvár irányába például kifogástalan állapotban van: akadálytalanul lehet közlekedni, az útburkolat csupán enyhén vizes az elolvadt hótól.

Megyeszékhelyünk kevésbé szerencsés. Ott a csúszós utak több baleset is okoztak: a reggeli órákban 17 anyagi kárral járó közlekedési baleset történt. Egy kivételével valamennyi Kaposvár területén. A rendőrség felhívta a figyelmet, hogy a havas, csúszós utakon mindenképp nagyobb követési távolságot kell tartani, jelentősen megnő a fékút és csökken a járművek menetstabilitása. Külön kiemelték, hogy nyárigumikkal senki ne induljon útnak!

Megosztás