Jön a Nagyatádi retro nap és a Táncdalfesztivál!

Valódi nagyatádi retro-forgatag lesz május 5-én: minden, ami 60-as, 70-es évek! Retro büfé, diszkó, börze korabeli tárgyak cseréjével, régi fotókkal és filmekkel utazhatunk vissza az időbe, még Táncdalfesztivál is lesz.

Az Atádhíren pedig retrosorozatot indítunk: lesz benne mozgókép a 70-es évek nagy városépítéseiről, fotók korabeli óvodai csoportokról, iskolai osztályokról, ballagásokról; május 1-jére természetesen egykori felvonulásokról készítettünk összeállítást; a konzervgyárban, a fonalgyárban és más munkahelyeken a dolgozókról készült fotókból is lesz egy csokor; és lesznek régi bulifotók az egykori művházból, a konzervgyári és a tiszti klubból és az akkori presszókból. Ráadásul még belépőjegyeket is nyerhetnek majd nálunk. 

2018. május 5-én mindenkit sok szeretettel várnak a Nagyatádi Kulturális Központba, ahol nagyatádi retro forgataggal találkozhatnak! „Régen és most” fotókiállítást tekinthetnek meg, korabeli filmeket vetítenek, és rengeteg fotót jelenítenek meg. A kulturális központban egész nap retro börzén cserélhetik régi tárgyaikat a látogatók. Egész nap retro büfé üzemel, illetve különböző tárlatvezetéseken (nyomdatörténeti és nagyatádi kisiparos kiállítás, hadipark, halászati kiállítás, helytörténeti bemutató) és városnéző túrán vehetnek részt a látogatók. Este egy különleges színdarabbal, Táncdalfesztivállal várják a  közönséget, utána retro diszkóban szórakozhat a nagyérdemű.

Itt a nagy lehetőség, hogy visszalátogassanak Nagyatádra, összetalálkozzanak régi ismerőseikkel, megnézzék, miben változott a város. Sok szeretettel várnak mindenkit!

RÉSZLETES PROGRAM 
(kulturális központ, városi múzeum, turisztikai központ, hadipark)

15.00 Kapunyitás, a retro börze kezdete a kulturális központban
(kiállítóknak, érdeklődőknek előzetes jelentkezés a kulturális központban: Kiss Mártánál, tel: 82/553 320)
15.30 Tárlatvezetés a turisztikai központban
16.30 Városnéző séta (Ormai István polgármester)
17.00 Régen és most fotókiállítás megnyitója, előadás a Nagyatád Retro témában
17.30 Tárlatvezetés a turisztikai központban
18.00 Ünnepélyes megnyitó a kulturális központban
18.30 Városnéző séta (Hauptman Gyöngyi múzeum vezető)
19.00 Táncdalfesztivál – színházi előadás a kulturális központban (belépőjegy: 2.000 forint) https://www.facebook.com/events/886107071577274/
21.00 Retro disco a kulturális központban (belépőjegy: 800 forint)

A Nagyatádi Retro Nap keretén belül az ötvenéves Táncdalfesztivált felidézendő, színházi előadással készülnek a rendezők. Jegyvásárlás a helyszínen nyitvatartási időben 2.000 forintért (április 11-től)

Ki hinné, hogy már ötven éve történt, hogy Zalatnay Sarolta a Hol jár az eszem című dallal megnyerte az első magyarországi táncdalfesztivált…

Fekete-fehér tévékészülékek előtt ülve egy ország izgulta végig az adásokat, és adta le szavazatait képes- és nyílt levelező lapokon. A 60-70-es évek táncdalfesztiváljainak hangulatát idézik fel élő zenei kísérettel, fatáblás zsűri szavazatokkal, korhű jelmezekkel, és a korra jellemző finom humorú konferálással. Az előadásnak meglepetés sztárvendége is van. Alla Pugacsova érkezik Moszkvából, hogy a verseny győztesét meghívja a moszkvai VIT-re. A látogatás egy kissé fagyosra sikerül. 

A szórakoztató koncertelőadás népszerű slágereket csasztuskát, és az ekkor jellegzetes anti-koreográfiákat tartalmaz.

A Kaposvári Déryné Vándorszíntársulat előadására 2 db páros belépőt nyerhetnek nálunk, az Atádhíren! A – természetesen retro – járékkal hamarosan jelentkezünk!

 

Megosztás