Nagyatádi kitüntetett a megyenapon

Somogy Polgáraiért Díjat kapott ma a megyenapon dr. Herr Gyula, a nagyatádi eXtremeMan főszervezője. A címer- és pecséthasználati jog adományozásának 521. évfordulójára emlékezett az ünnepi közgyűlés.

A Somogy Megyei Közgyűlés azon személyek és kollektívák elismerésére, akik kiemelkedő tevékenységükkel a megye fejlődését szolgálták, illetve munkájukkal kimagasló érdemeket szereztek, elismeréseket alapított. A díjakról tavaly szeptemberben döntött a közgyűlés.

Az ismert belgyógyász főorvos a Nagyatádi Triatlon és Szabadidősport Egyesület elnöke, sokszoros Ironman: a nagyatádi eXtremeMan Triatlon Hosszú Távú Országos Bajnokság főszervezője, versenyigazgatója, a Magyar Triatlon Szövetség elnökségi tagja. A hosszú távú triatlon versenyt 1990-ben hozta létre Nagyatádon. Magyarország egyetlen rendszeres ironman távú versenye 1991 óta a sportág országos bajnoksága és egyben nyílt nemzetközi triatlonversenye, mely évről-évre növelni tudta a nevezők számát. Sokak előtt példa dr. Herr Gyula csaknem három évtizedes következetes, a sport és az egészséges életmód iránti elkötelezettsége – hangzott el a méltatás során az ünnepi közgyűlésen.

A Somogy Megyei Közgyűlés a megye legmagasabb elismeréseként „Pro Comitatu Somogy” Kitüntető Díjat és megyecímerrel díszített aranygyűrűt adományozott dr. Boross Péter úrnak, Magyarország egykori miniszterelnökének, aki Nagybajom szülötte.

Az ünnepen Somogy Polgáraiért Díjat kapott egyebek között Bertók László Kossuth-díjas költő is. Az ő nagyatádi kötődése közismert: 1959-65 között a Nagyatádi Járási Könyvtárban dolgozott, és Nagyatád díszpolgára.

A megyenap kitüntetettjei
A megyenap kitüntetettjei

 

Megosztás