Nagyatádi lett az országos tehetségkutató legjobb énekese

Ráadásul a Nagyatádi Zenei Műhelynek elnevezett közösség kapta meg a balatonboglári tehetségkutató rockfesztivál különdíját. Hajdú Virágot választották a rendezvény legjobb énekesének a hétvégén.

Szombaton zajlott a Légrádi Antal XXII. Tehetségkutató Rockfesztivál Balatonbogláron. A 16 nevezett zenekar mellett, a nagyatádi Amazon Bloomon, Mutatis Mutandis és a Walkür is megmutatta magát. A nagyatádi zenekarok hatalmasat zenéltek. Az előadásokat az Amazon Bloom kezdte, az énekeseknek rendkívül izgalmas volt elsőként színpadra állni. A Mutatis Mutandis a mezőny közepén mutatkozott be. A fellépések sorát pedig a Walkür zàrta, hatalmas sikerrel. A nagyatádi csapatok többször is a figyelem középpontjába kerültek a fesztivál során. Óriási öröm, hogy a zsűri külön kiemelte és elimerésben részesítette együtt a három nagyatádi együttest. Előadásukkal a Légradi Antal Különdíjat érdemelték ki. A zsűri hangsúlyozta, mennyire különleges, hogy egy ilyen kisváros ennyi zenei tehetséget fel tud mutatni, akik helytállnak a fővárosi zenekarok között is. Hajdú Virág igazán nagy megtiszteltetésben részesült, hiszen hazahozhatta a legjobb énekesnek járó elismerést.

A rendezvény szakmai zsűrije volt: Szalay Lilla, a Kaposvári Agóra igazgatója, Andrásik Remo, A HANOSZ főtitkára, az Öröm a zene program vezetője, Cserteg István, a tatabányai Peron Music Tehetségkutató alapítója, Póka Egon – zenész, a Kőbányai Zeneiskola igazgatója, Gyémánt Bálint zenész, Ruff Ferenc, a paksi Pop-rock-jazz Tehetségkutató igazgatója. A szakmai zsűri mellett ifjúsági zsűri is értékelte a produkciókat.

A számtalan díjak legjobbját a sződligeti Third Planet zenekar nyerte. Ők utaznak az októberi budapesti Öröm a zene döntőre, ahol 25 hazai tehetségkutató győztesei versengenek a 3 millió Ft értékű fődíjért. Második helyezett a ME ill, harmadik helyen végzett a kiváló instrumentális zenét alkotó Move.

Gratulálunk a sikeres szereplésért a nagyatádi együtteseknek!

 

Képek: Öröm a zene, a Peron Music Alapítvány és a „Helyiérték” Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete Facebook oldala

 

Megosztás