Nagyatádon még a kürtőskalácsok is szívecskékbe borulnak!

Szerkesztőségünk a hagyományos ajándékok mellett Valentin napi sütit és édes, cukormázas, szívecskés kürtőskalácsot is talált ma. A szerelmesek napján volt olyan is, aki virággal, apró kedvességgel lepte meg párját.

Február 14. Valentin nap, vagy Bálint nap, hívjuk bárhogy, a szerelmesek ünnepe. A Magyarországon újkeletű angolszász ünnep jó alkalom arra, hogy meglepjük párunkat. Nagyatádon több étteremben is Valentin napi ajánlattal várják a romantikázni vágyókat. A virágüzletek is megteltek szebbnél szebb már műalkotásnak számító csokrokkal. A vörös rózsa a legnépszerűbb virág ilyenkor, és, persze a csokoládé sem maradhat el. Természetesen az ötletek tárháza végtelen, jöhet minden, amitől a kedvesünk tudja, hogy rá gondolunk!

Valentin
Valentin

Ahány ház, annyi szokás……

Japánban február 14-én a hölgyek dolga, hogy megajándékozzák a férfi ismerőseiket csokoládéval. Egy hónap múlva pedig az uraknak kell viszonozniuk a kedvességet.

Dél-Koreában nem csak egy nap szól a párokról. Itt minden hónap 14. napja a szerelmes pároké.

Olaszországban a párok szerelmük jelképeként lakatot helyeznek el hidaknál, folyóknál. A lakat az örök szerelmet jelképezi, így a kulcsokat sem szabad maguknál tartaniuk. Egy kívánság kíséretében a vízbe dobják azokat.

Finnországban Valentin napja a „barátság” ünnepe. Általában képeslapot küldenek, estleg kisebb ajándékot adnak át egymásnak azok, akik a másikat szimpatikusnak találják.

 

Megosztás