Kutyás futóverseny Kaszóban

Szombaton délelőtt zajlott az első Kutyás Futóverseny Kaszóban. A nevező gazdik és a kutyusok erdei pályán 6 km-t szaladtak végig. Az időjárás a négylábúaknak kedvezett, hiszen nekik a hideg, esős idő kiváló a futáshoz.

Május első szombatján rendezték meg Kaszóban az első Kutyás Futóversenyt hagyományteremtő céllal. A teljesítendő táv 6 km volt, gyönyörű erdei környezetben. Az eső kissé nehezítette a gazdik helyzetét, hiszen a sáros talaj néhol meglehetősen csúszott. Természetesen az ebek könnyebben vették az akadályokat. Az út felénél frissítőállomáson tudtak a párosok vizet venni magukhoz. A megmérettetést rohamtepóban teljesítette az elsőként célba érő Lora és Harmath Bence, idejük: 29:05. Másodikként szakították át a célszalagot Madzag kutya és Bagó Angéla. A dobogó 3. fokára pedig Bogáncs és Kisgyura Viktória állhatott fel. Különdíjban részesült Füge, a vizsla kutya, hiszen ő volt a verseny legidősebb ebe, 9 éves. A versenyre idén 10 fő jelentkezett, ebből 3 nevező kutya nélkül mérettetett meg. A legügyesebben teljesítők az oklevélen kívül számos ajándékot is átvehettek. A nyereményeket a Kaszó Zrt., a nagyatádi Eurovet és a nagykanizsai PetPoint áruház biztosította.

A szervezők jövőre is várják a kutyus- és sportszeretőket a versenyre. Gratulálunk minden résztvevőnek valamint a kis- és nagykedvencnek!

 

IMG_1880.JPG
IMG_1880.JPG

 

Megosztás