2020. Július 15, Szerda
Henrik, Roland napja

Álhír, hogy augusztusig meghosszabbították a tanévet 2020-04-02 16:35:59 | Címkék: rémhír, minisztérium, tanév, álhír, hazai

Minden alapot nélkülöz az a közösségi médiában terjedő rémhír, miszerint a kormány meghosszabbította a tanévet. A terjesztőivel szemben nyomozás megindítását kezdeményeztük - közölte a minisztérium.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-nek ma eljuttatott közleményében rögzítette: nem módosul a tavaszi szünet időpontja sem, így a diákoknak és a tanároknak is lesz lehetőségük arra, hogy kicsit pihenjenek.
A tárca tájékoztatása szerint az emberi erőforrások minisztere a veszélyhelyzetre való tekintettel úgy határozott, hogy a minősítéssel és a tanfelügyelettel kapcsolatos, folyamatban lévő eljárásokat a 2020/2021-es tanévre halasztják, az Oktatási Hivatal valamennyi érintett pedagógust közvetlenül értesíti majd az átütemezésről. A halasztás érinti a gyakornokok májusban esedékes minősítését is, melyre ugyancsak ősszel kerül sor, így semmiféle joghátrányuk nem keletkezik - jelezték.

Az országos veszélyhelyzetben az érettségi korrekt, minden szempontot figyelembe vevő megszervezése az egyik legnagyobb kihívás, amelyen az oktatási akciócsoport dolgozik - mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár ma az MTI-nek. Mivel még több mint egy hónap van hátra az érettségi hagyományos kezdési időpontjáig, a járványügyi kérdésekben azonban nem látnak előre egy hónapot, az érintettek türelmét kérik. Hangsúlyozta: mivel az érettségi követelmények nem változtak, a felkészülést folytatni kell.

 

 

 

Vissza az előző oldalra