Búcsúzóul bekeményít a február: -15 fok is lehet éjjel! 2018-02-23 12:01:49 | Címkék: , közlekedés, havazás, hazai

Vasárnaptól már napközben is fagypont alá esik a hőmérséklet. Éjszakánként akár -15 fok is lehet! Az Időkép előrejelzései szerint enyhülés csak a jövő hétvégétől várható, és továbi havazásra is számíthatunk.

hirdetés

Úgy tűnik a tavaszhoz közeledve érkezik egyre inkább a tél. Egy Szibéria felől érkező hideg légtömegnek köszönhetően hatalmas hőmérsékletzuhanásra számíthatunk a hétvégén. A hőmérők akár még -15 fok alá is süllyedhetnek majd az előrejelzések szerint. Havazásra, néhol ónosesőre is számíthatunk.

A napokban leesett és az enyhe időben megolvadt csapadék még nagyobb gondokat is okozhat az utakon.

- Most különösen arra próbálunk figyelni, hogy minél jobban el tudjuk takarítani a járdákról és gyalogátkelőhelyekről a havat, mert a hétvégén és jövő héten elég kemény mínuszok várhatóak. És ha már lefagy, akkor nagyon nehezen lehet ezeket a fagyott, jeges, havas részeket letakarítani. - mondta az Atádhírnek a helyi városgondnokság igazgatója, Kutiné Csicskár Edit.

A lefagyott csapadék könnyen jégpáncéllá válhat az utakon. Ezt igyekeznek megelőzni a közfoglalkozatottak a városban.

A közfoglalkoztatottak folyamatosan tisztítják az utcákat, hogy megelőzzék a jépáncél kialakulását
A közfoglalkoztatottak folyamatosan tisztítják az utcákat, hogy megelőzzék a jépáncél kialakulását - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra