hirdetés
2021. Május 17, Hétfő
Paszkál napja

DK: az egészségügyi dolgozók ötöde fontolgatja, hogy nem írja alá az új szerződését Szerző: Katona József | 2021-02-19 18:08:00 | Címkék: törvény, dolgozó, egészségügy, hazai

Az új egészségügyi jogállási törvény miatt minden ötödik egészségügyi szakdolgozó azt fontolgatja, hogy márciusig nem írja alá az új szerződését, és ezzel gyakorlatilag elhagyja a pályát - mondta ma a DK szakpolitikusa.

Komáromi Zoltán pénteki, online sajtótájékoztatóján közölte: a hírek szerint van olyan Covid-osztály, ahol ugyanilyen okokból az ápolók nyolcvan százaléka készül felmondani. Ha ez a koronavírus-járvány harmadik hullámának felfutása közben történik meg, az a magyar egészségügy gyors, földcsuszamlásszerű összeomlását hozhatja magával - idézte a politikust az MTI.
A kormánynak legalább pénteken, a magyar ápolók napján észre kellene vennie, hogy nem lehet tovább "kizsákmányolni" az egészségügyi dolgozókat, mert annak beláthatatlan következményei lesznek - jelentette ki a háziorvos. Tarthatatlan, hogy az őket megillető megbecsülés helyett "megalázó" bérezés mellett, egyre romló munkakörülmények között, bizonytalan és kiszámíthatatlan munkajogi környezetben kell dolgozniuk - jelentette ki.

Fotó: MTI
Fotó: MTIVissza az előző oldalra