hirdetés
2022. Augusztus 12, Péntek
Klára napja

Érkeznek az igazolások az szja-bevallási tervezethez Szerző: Katona József | 2022-01-27 11:11:00 | Címkék: szja-bevallás, igazolás, nav, hazai

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és különböző befizetései után az igazolásokat. Ezek alapján ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet és az adó-visszatérítés összege.

A tavalyi jövedelemről a munkáltató, az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetések után pedig a kifizető és a pénztár ad igazolásokat. Ezek alapján ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet és az adó-visszatérítés összege - írta közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Aki Ügyfélkaput használ vagy más KAÜ-azonosítót, a NAV által elkészített adóbevallási tervezetet legkésőbb március 15-től elérheti, legegyszerűbben a NAV honlapján.

Ha valakinek még nincs ügyfélkapu-hozzáférése, elektronikusan vagy a NAV ügyfélszolgálatain és a kormányhivatalokban pár perc alatt regisztrálhat.

Bárki, aki KAÜ-azonosítóval (ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány telefonos azonosítás, arcképes azonosítás) rendelkezik, márciustól tehát megnézheti saját adóbevallási tervezetét azonosítás után az eSZJA-oldalon. Akinek nincs KAÜ-azonosítója, március 16-áig, adóazonosító jele és születési dátuma megadásával többféle módon is kérheti a tervezet postázását:

-          SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon a következő formában: SZJA (szóköz) adóazonosító-jel (szóköz) ééééhhnn,

-          az eSZJA-oldalon elérhető webes űrlapon,

-          levélben,

-          a BEVTERVK formanyomtatványon,

-          telefonon, a 1819-es hívószámon,

-          személyesen, az ügyfélszolgálatokon.

Vissza az előző oldalra