Háromszor is lesz négynapos hétvége 2022-ben

Bár sok ünnepnapunk esik majd a hétvégére, és kettővel kevesebb hosszú hétvégénk lesz a tavalyihoz képest, viszont több lesz a négynapos munkaszünet. Nézzük a részleteket!

Munkaszüneti szempontból pechesen indult a 2022, hiszen Újév napja éppen szombatra esett. Az első piros betűs ünnepnap márciusban lesz, akkor viszont rögtön négynapos pihenést kapunk: március 15. keddre esik, így megkapjuk a hétfőt is, amit majd 26-án kell ledolgozni.

Húsvétkor természetesen 4 napos munkaszünet lesz nagypéntek és húsvét hétfő, azaz április 15. és 18 között. Ám ezt követően május 1. éppen szombatra esik, így itt nincs plusz pihenőnap, legközelebb csak pünkösdkor: június 6-i pünkösdhétfővel egy három napos hétvégét kapunk.

A követező két ünnepnap megint csak nem ad plusz munkaszüneti napot: augusztus 20. és október 23. is épp szombatra esik. Ám ezt követően mindenszentekkor négynapos hétvégénk lesz: november elseje keddre esik, így az előtte lévő hétfőt is megkapjuk pihenőnapnak, amit még az előző hónapban, október 15-én kell ledolgozni. Az évet egy háromnapos karácsonyi pihenéssel zárjuk, a Szilveszter este pedig szombatra esik majd.

Nyitókép: Depositphotos

Megosztás