Hétfőn újra suli, lehet ballagás és tanévzáró

Az alsó tagozat után a többi oktatási intézmény is kinyit a jövő héten. Lehet sportolni és egynapos osztálykirándulásra menni. A végzősöknek jó hír, hogy idén rendezhetnek ballagásokat.

A jövő héten a felső tagozat és a középiskola is visszatér a jelenléti oktatáshoz, erről megjelent a rendelet. Országosan jelenleg az óvodákban 75%-os, az iskolákban 85%-os a részvétel. Az egyetemek, főiskolák esetében a rektor dönt a képzések és a vizsgák módjáról a következő időszakra nézve.

Az óvodások és iskolások számára lehetővé válik a sportlétesítmények, az uszodák, az edzőtermek és a jégpályák szervezett keretek között (testnevelés óra, sportszakkör, iskolai sportkör vagy sportoktatás) történő látogatása május 10-től.

Tanulmányi kirándulások osztályonként egy napos, vagy többször egy napos formában megrendezhetőek, vagyis ottalvós kirándulás nem lehet. A nyári táborokról a következő hetekben fognak dönteni.

Az iskolások számára jó hír, hogy idén megrendezhetik a ballagási és a tanévzáró ünnepségeket, ezek pontos szabályai hamarosan megjelennek az ígéret szerint. A jövő héten kezdik el beoltani a 16-18 éveseket. Ehhez regisztrálniuk kell, amire ma éjfélig van lehetőségük.

Jövő csütörtökön, május 13-tól újraindulnak a tervezett, szervezett műtéti beavatkozások. A betegek felvételének feltétele, hogy érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezzenek vagy a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszteredménnyel és a műtét napján végzett negatív antigén gyorsteszttel.

A közigazgatásban elrendelt és a gazdasági élet szereplőitől kért otthoni munkavégzés alkalmazását felfüggeszti a kormány.

Megosztás