Hogyan kezdj el fiatalon befektetni

A befektetés megtanulása nem kell, hogy bonyolult legyen! Íme öt egyszerű lépés, amely segít a kezdésben. (X)

A bevételed egy részét fektesd be

Mennyit kellene befektetned a nyugdíjba vonulásra? Javasoljuk, hogy a háztartás bruttó jövedelmének 15%-át tedd nyugdíjcélú megtakarításba.

Miért 15%? Először is, ha a jövedelmed 15%-át hónapról hónapra, évről évre következetesen fekteted be, az időnek és a kamatos kamatnak köszönhetően téged a mindennapi milliomossá válás útjára terel. Másodszor, a 15%-os befektetés még mindig hagy némi mozgásteret a költségvetésedben, hogy elérj más fontos pénzügyi célokat – például megtakarítást a gyerekeid egyetemi éveire és a házad korai törlesztését.

Ha úgy érzed, hogy nehezen tudod elérni a 15%-os határt, kezdd azzal, hogy közelebbről megvizsgálod a havi költségvetésedet. Akár egy olyan alkalmazást használsz, mint az EveryDollar, akár egy régimódi táblázatot, a költségvetés elkészítése segít abban, hogy a kiadásokkal összhangban maradj, és megtaláld a módját, hogyan csökkentheted a kiadásaidat, hogy többet tudj félretenni a nyugdíjas éveidre.

Íme, néhány gyors módszer, amellyel pénzt takaríthatsz meg a havi költségvetésedben:

  • Csinálj saját ebédet ahelyett, hogy minden nap a munkahelyi haverjaiddal ebédelsz.
  • Mondd le a kábeltévé előfizetést, és válts át egy olcsóbb streaming szolgáltatásra.
  • Hagyd ki a kávézót, és főzd meg a saját kávédat reggelente.
  • Hagyd ki a márkás termékeket, és válaszd az alapvető opciót, ha annak van értelme.
  • Dolgozz együtt egy független biztosítási ügynökkel, hogy megnézd, tudsz-e pénzt megtakarítani a biztosítási díjakon.

És itt ez még csak a jéghegy csúcsa, emberek! Hidd el nekünk, ezek a dollárok és centek hónapról hónapra összeadódnak, és hatalmas lendületet adhatnak a nyugdíj-megtakarításaidnak. 

Diverzifikáld a befektetéseidet befektetési alapokkal

Befektetések megkezdésekor javasoljuk, hogy befektetési alapokba fektess. Ehhez egyszerűen használhatod az olyan online kereskedési platformok egyikét, mint a Plus 500 (olvass többet róla).

A befektetési alapok a legjobb módja a hosszú távú, következetes növekedés érdekében történő befektetésnek, mivel lehetővé teszik, hogy befektetésedet számos vállalat között oszthasd el – a legnagyobb és legstabilabb vállalatoktól az új és gyorsan növekvő vállalatokig. Ez segít elkerülni azokat a kockázatokat, amelyek az egyes részvényekre való kockáztatással járnak.

Egy befektetési alap akkor jön létre, amikor emberek egy csoportja egyesíti a pénzét, hogy különböző vállalatok részvényeit vásárolja meg. A befektetési alapok lehetővé teszik a diverzifikációt – a befektetés egyik legfontosabb alapelvét.

Az általunk ajánlott befektetési alapok négy fő típusa a következő:

  • Növekedési és jövedelemalapok: Ezek a piaci teljesítményüket tekintve a leginkább kiszámítható alapok.
  • Növekedési alapok: Ezek meglehetősen stabil alapok növekvő vállalatokban. A kockázat és a hozam mérsékelt.
  • Agresszív növekedési alapok: Ezek a vad alapok. Soha nem lehetsz biztos benne, hogy mit fognak csinálni, ami magas kockázatú, magas hozamú alapokká teszi őket.
  • Nemzetközi alapok: Ezek az alapok a világ minden táján működő vállalatokba fektetnek be.

Dolgozz egy befektetési szakértővel

A befektetői út megkezdése ijesztő lehet. De ebben az esetben hasznos, ha egy szakértő segít téged.

A befektetések megkezdésekor kérdéseid lesznek – ez elkerülhetetlen. Melyek a legjobb alapok?  Ezért fontos, hogy fordulj pénzügyi tanácsadóhoz. Egy tapasztalt pénzügyi tanácsadó vagy befektetési szakember megmutathatja neked, hogyan kezdj el befektetni, és képessé tehet arra, hogy a lehető legjobb döntéseket hozd meg nyugdíjcélú megtakarításaid érdekében.

A megfelelő befektetési szakember:

  • Felvilágosít téged a befektetési lehetőségekről, hogy te maradhass a vezetőülésben.
  • Az általuk kínált befektetési lehetőségek segítségével képessé tesznek a helyes döntések meghozatalára.
  • Ügyfélközpontú megközelítést kínálnak

(Szponzorált tartalom)

 

Megosztás