hirdetés
2022. December 01, Csütörtök
Elza napja

Internetes csalókra figyelmeztet a rendőrség Szerző: Simon Tamás | 2022-09-25 16:07:00 | Címkék: orfk, internet, csalók, hazai

Az apróhirdetések oldalain új módszerekkel próbálják becsapni az eladókat a csalók.

hirdetés

Módszerük az, hogy vevőként jelentkeznek egy interneten található apróhirdetésre, majd egy népszerű csomagküldő szolgáltatás igénybevételével kérik a megvásárolni kívánt terméket átvenni, ezért  üzenetben küldenek egy hamis linket, ahol intézhetik a fizetést és a csomagfeladást.

Amikor az eladó a linket megnyitja, a „vevő adatait”, illetve egy „Fizetés elfogadása” vagy  „Pénzeszköz átvétele” feliratú gombot lát, amelyre kattintva megjelenik a bankok listája, amiből kiválaszthatja a saját bankját, majd annak internetbanki bejelentkező oldalára megtévesztésig hasonlító oldalra jut. Ezen a hamis honlapon a felhasználónév, jelszó, és akár SMS-kód megadásával a csalók megszerzik azokat az adatokat, amelyekkel azután már jogosulatlan tranzakciókat kezdeményezhetnek - közölte az ORFK.

Hangsúlyozták, hogy minden esetben fontos, hogy ha hirdetőként ilyen linket kap, arra ne kattintson, védje saját adatait a bűnözőkkel szemben! Személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek.

depositphotos.com
depositphotos.com

(A kép illusztráció.)

Vissza az előző oldalra