Január közepéig kérvényezhetik a szülők az iskolakezdés halasztását Szerző: Herr Dávid | 2021-12-28 14:42:00 | Címkék: kérelem, halasztás, iskolakezdés, hazai

Megnyílt az a weboldal, ahol a szülők benyújthatják kérelmeiket a gyermekeik tankötelezettségének halasztásáról illetve korábbi megkezdéséről. Január 18-ig kell a kérvényeket beadni.

Az Oktatási Hivatal olyan informatikai felületet tett elérhetővé, ahol a szülők benyújthatják gyermekeik szeptemberi iskolakezdésével kapcsolatos kérelmeit – legyen szó halasztásról vagy korábbi kezdésről. A kérelmeket január 18-áig lehet beadni. A kérvényhez csatolni kell minden olyan dokumentumot, amely a indokolja a tankötelezettség módosítását.

Külön formanyomtatvány van biztosítva a kérvény benyújtására, melyet az ügyfélkapun keresztül hitelesíthetnek a szülők vagy a gyám. De lehetőség van a nyomtatvány kinyomtatására és postai úton történő beküldésére is. Az űrlap használata nem kötelező, ám jelentősen megkönnyíti a kérelmek benyújtását és feldolgozását. Részletes tájékoztatás idekattintva érhető el.

Nyitókép: Depositphotos

Vissza az előző oldalra