Koronavírus: tovább nő a fertőzöttek száma

A múlt héten 21840 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az országban, 96-an pedig elhunytak. Somogyban is emelkednek az esetszámok.

Az adatokat nehéz értelmezni, ugyanis a tesztszámokat nem közlik, mindenesetre hétről-hétre egyre több fertőzöttet találnak, a két héttel ezelőttihez képest körülbelül 12000 új megbetegedést regisztráltak.

Kórházban 1593 embert ápolnak, 250-nel többet, mint múlt héten. Az egészségügy terhelése ugyan jócskán elmarad a járvány csúcsán tapasztalttól, de egyre több szakember véli úgy, hogy a zárt terekben a maszkviselést újra kötelezővé kéne tenni.

A rendelkezésre álló adatok szerint naponta átlagosan 388 fertőzöttet találnak Somogyban.

– Egyre több esetben fordulnak hozzám torokfájással és olyan atipikus tünettel, mint az izzadékonyság. Még nem lineárisan, de azért emelkednek a számok, emiatt felhívnám a betegek figyelmét, hogy akinek légúti panasza, hasmenése, hányingere van, az mindenképp jelentkezzen előtte telefonon, hogy ne keveredjenek a betegek a váróban – mondta el dr. Erdő Gabriella, nagyatádi háziorvos, majd kérte, hogy lehetőség szerint mindenki tartsa be a koronavírus elleni védekezés ajánlásait.

A vakcina első dózisát egy hét alatt összesen 551-en kérték, pedig az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahova péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni – írja a hivatalos tájékoztató oldal.

Megosztás