Mégis lesz gyerekfelügyelet az iskolákban, óvodákban

Félnaponta változnak a kapkodva összehozott szabályai az újabb lezárásoknak. Ezúttal Gulyás miniszter közölte: az önkormányzatok kérésére a kormány biztosítja a gyermekfelügyeletet az óvodákban, iskolákban.

Gulyás Gergely emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében hétfőtől április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak az óvodák, az iskolák hétfőtől online oktatásra térnek át.
Hozzátette: mindenkit arra kérnek, hogy ha van erre módja, akkor otthon oldja meg a gyermekfelügyeletet. Ha valakinek a munkája nem teszi lehetővé, hogy otthon maradjon gyermekével, vagy nem tud gondoskodni a gyermekfelügyeletről, akkor – az önkormányzatok kérésére – lehetővé teszik, hogy hétfőtől az óvodákban, az iskolákban is legyen gyermekfelügyelet – közölte.
Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere az MTI-nek elmondta: maguk is tapasztalták, hogy napról napra nő a koronavírus-fertőzöttek száma a gyerekek között, ezért alapvetően egyetértenek a rendkívüli szünetek elrendelésével. Azonban az óvodák és az iskolák bezárása megoldhatatlan problémát okozott több egészségügyi dolgozó és mások esetében is, akiknek a munkáltatója nem tudja biztosítani az otthoni munkavégzést.
Ezért az önkormányzati szövetség nevében azt kérte a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy biztosítsák a napközbeni gyermekfelügyeletet kis csoportokban, korlátozott létszámmal.
Állítólag az ügyeletre vonatkozó szabályokat a hétvégén teszik közzé.

(MTI)

Megosztás