hirdetés
2020. Október 24, Szombat
Salamon napja

Orbán: áttörő erejű béremelést kapnak az orvosok Szerző: Katona József | 2020-10-03 16:15:00 | Címkék: orvos, kamara, béremelés, orbán viktor, hazai

A kormány és az orvosi kamara a mai tárgyaláson megállapodott a béremelésről és a hálapénz kivezetéséről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán.

Mindannyian látjuk, hogy a járvány felszálló ágban van, és amíg nincs vakcina, ott is marad - jelentette ki a miniszterelnök. - A tegnapi brüsszeli tárgyalások után azt mondhatom, hogy reálisan nem számíthatunk a következő év elejénél vakcinára. Ezért az előttünk álló 7-8 hónapban a kórházaink óriási terhelés alá kerülnek majd. Az orvosoktól és az ápolónőktől is emberfeletti munkára lesz szükség ahhoz, hogy minden megfertőződött embert meg tudjunk gyógyítani, és a megfelelő ellátást biztosítsuk a számukra.

Ezt pedig a mostani bérszínvonalon aligha tudják teljesíteni az orvosaink, érvelt a kormányfő. Összefogásra van szükség, ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében egy áttörő erejű javulást kell elérnünk.

Az orvosi kamara által előterjesztett, korábban soha nem látott méretű emelést tartalmazó bértáblát elfogadtuk. Az erről szóló törvényjavaslatot hétfőn benyújtjuk a parlamentnek, mondta Orbán Viktor, hozzátéve: ezzel párhuzamosan a hálapénzt kivezetik a magyar egészségügyi rendszerből.

Vissza az előző oldalra