Ötvenre nőtt az új koronavírussal fertőzött betegek száma 2020-03-17 10:13:12 | Címkék: korona, magyarország, vírus, járvány, hazai

Újabb magyar állampolgároknál és egy külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel a járvány második szakaszához érkeztünk, megkezdődött a vírus közösségi terjedése.

Újabb magyar állampolgároknál és egy külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 50-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma.

Ahogy azt dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn bejelentette, és az adatokból is látszik: a járvány második szakaszához érkeztünk, amikor az egyedi fertőzések után már megkezdődött a vírus közösségi terjedése. Ez azt jelenti, hogy már nem lehet minden fertőzöttről pontosan megmondani, hogy kitől kapta a fertőzést.

Hazánkban a diagnosztizált új koronavírus-fertőzöttetek száma így elérte az 50-et, közülük 9 iráni, 1 brit, 1 kazah és 39 magyar állampolgár. Hétfőn pedig a második iráni gyógyult is távozott a kórházból- olvasható a koronavirus.gov.hu oldal ma reggeli legfrissebb bejegyzésében.

Az oldal legutóbbi számlálója pedig a következőképp alakult Magyarországon és a világban.

Ötvenre nőtt az új koronavírussal fertőzött betegek száma
Ötvenre nőtt az új koronavírussal fertőzött betegek száma - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Vissza az előző oldalra