Újabb 100 fertőzött és 14 halott koronavírusban

1410 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, és 99 főre emelkedett az elhunytaké Magyarországon. 118 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), írta a hivatalos oldal.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

A világjárvány miatt ez a Húsvét más, mint az eddigiek

Vasárnap reggelre meghaladta az 1,7 milliót az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma a világon. A fertőzés 185 országban van jelen. A Covid-19 nevű betegségben 108 867-en vesztették életüket, a gyógyultak száma 404 372 volt – olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében.

A diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott az elvégzendő tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek.

A legtöbb regisztrált fertőzött jelenleg az Egyesült Államokban van: 529 951, ami 28 532-vel több, mint szombaton. A gyógyultak száma 32 091, a halálos áldozatoké 20 608. A helyzet továbbra is New Yorkban a legsúlyosabb, ahol 6367-an haltak meg. Spanyolországban 163 027-ra nőtt a feljegyzett fertőzöttek száma, 16 606-ra emelkedett az elhunytaké, és 59 109-re a gyógyultaké. Olaszországban 152 271 a regisztrált fertőzöttek száma, 19 468 a halálos áldozatoké, 32 534-en gyógyultak meg.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a kórt, amely a közép-kínai Vuhanból terjedt el.

Megosztás