Ajándéktippek művészlelkeknek

Mindenkinek van legalább egy olyan barátja vagy családtagja, aki kicsit eltér az átlagtól. Igazi bohém művészlélek, aki másként látja a világot. Kicsit színesebben, kicsit a feje tetejére állítva és kicsit álmodozva.

Szeret alkotni, és sokszor a legegyszerűbb dolgokban is meglátja a szépséget. És mivel az ilyen művészlelkek igazán különlegesek, ezért karácsonykor sem lephetjük meg őket afféle átlagos ajándékkal. Na, de mit is ajándékozhatnánk akkor egy ilyen színes egyéniségnek? Adunk néhány tippet, hogy könnyebb legyen a választás.

1. Élmény

Egy kalandvágyó embernek mi más is lehetne a legjobb ajándék, mint egy újabb kaland. Rengeteg jó élményajándékot találhatunk, egészen extrémeket is. Befizethetjük például hőlégballonos repülésre a Balaton felett. Vagy egy izgalmas szélcsatornás lebegésre. De akár ejtőernyős tandemugrásra is.

Egy ilyen extrém élmény örök emlék marad, ami a lelket gazdagítja egy újabb felesleges tárgy helyett.

2. Dekoráció az ő stílusában

Még ha távol is áll tőlünk művészlélek barátunk stílusa, akkor is biztosan be tudjuk határolni milyen is valójában. Így aztán megajándékozhatjuk valami olyan különleges dísztárggyal, ami jól mutat az őt körülvevő miliőben. Érdemes az egyedi kézműves termékek között nézelődni. Az is jó, ha esetleg valami újrahasznosított anyagból készül vagy környezetbarát termék. 

Akár kereshetünk valami szép képet a falára. Lehet ez valódi festmény, esetleg egy harmóniát hozó mandala vagy egy világtérkép, amin bejelölheti, ahol már járt. Egy bohém környezetben jól mutatnak a fából készült képek, legyünk kreatívak a választásnál.

3.  Alkotás

Nincs jobb stresszoldó egy nehéz nap után, mint egy kis elmélyült alkotás. Levezeti a negatív energiákat. Nem kell ahhoz tehetség vagy tudás, elég, ha élvezzük, amit csinálunk. Így aztán nagyon jó ajándék lehet egy művészléleknek egy különleges felnőtt színező. Ha adunk még hozzá egy művészi, színes ceruza szettet, akkor egy teljes élményt nyújtó, különleges ajándékkal lephetjük meg. És ha ennél eggyel komolyabb vizekre eveznénk, akkor jó lehet egy számfestő készlet. Ez igazán egyszerű dolog és a végeredmény egy igazi festmény lesz. Igazán jó móka és relaxáláshoz is tökéletes. Ha pedig az illető afféle igazán szabad lélek, akkor ne korlátozzuk be az alkotási energiáját, hanem egyszerűen csak vegyünk mindenféle eszközt, amivel alkotni lehet, és hagyjuk, hadd bontakozzon ki. Remek szetteket lehet venni művészellátó boltokban, amikben különböző festékek, ceruzák, pasztellkréták, vásznak vannak, festőállvánnyal karöltve.

4. Valami új

Az extrém élményeken túl, ajándékozhatunk olyan élményt is, ami tudásszerzéssel is kecsegtet. Afféle tanfolyamot, amin megtanulhat valami újat. Akár közösen is elmehetünk. Például egy kerámia stúdióba néhány dísztárgyat készíteni, vagy festőstúdióba képet festeni. Akár készíthetünk a lakásba dekorációkat. Vagy ékszereket is, rengeteg ilyen workshopot találunk.

Egy közös főzőtanfolyam is jó ötlet, azzal mindenki nyer. Kereshetünk valami különlegeset, mint a sushi workshop vagy a vegán főzőtanfolyam.

Vagy egy varrótanfolyam is remek ötlet, hogy aztán egyedi ruhadarabokat tudjon készíteni magának. Akár adhatunk mellé egy különleges anyagot, amiből végül készíthet valami igazán extravagánsat.

És ha valami meglepőt szeretnénk, akkor vásároljunk valami remek kis hangszert, mint a kalimba vagy a szájdoromb, és mondjuk meg, hogy jövő karácsonykor számítunk egy koncertre. 

5. Csináljuk meg mi magunk

Az az igazán személyes ajándék, amit mi magunk készítünk el. Nem kell nagy dologra gondolni, minden jó, ami szívből jön. Nagyon vicces és stílusos sütikiszúrókat lehet venni. Csinálhatunk személyre szabott mézeskalácsokat. Gyárthatunk hozzá egyedi papírból díszdobozt, és készen is van a tökéletes karácsonyi ajándék.

De akár önthetünk mindenféle illatú és színű gyertyákat is, a gyertyát mindenki szereti, nem lehet mellélőni vele.

Vagy készítsünk szappant és fürdőbombát. Ahhoz is lehet mindenféle különleges formát kapni, amibe önthetjük. Csinálhatunk csupa természetes anyagokból, de lehet akár nagyon illatozó és színes is, attól függően ki kapja.

Arra figyeljünk csak, hogy ne rögtön karácsony előtt kezdjünk a kézzel készített ajándék gyártásába, hogy legyen idő máson gondolkodni, ha esetleg mégsem sikerülne.

Bármit is választunk végül, a lényeg az, hogy szívből adjuk. Valami olyan dologgal lepjük meg a szerettünket, aminek tényleg örülni fog. Nem a rá költött összeg, hanem az ötlet a lényeg.

És ne feledjük el igazán megélni az ünnepet az ajándékokon túl is.

(Szponzorált tartalom)

 

Megosztás