Az összes trafi mérni fog hétfőn!

Speedmarathon: így nevezik a rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzését. Nagyatádon 3, Dél-Somogyban 12 helszínen mérnek majd. Nézze meg, hol!

Speedmarathon lesz hétfő reggeltől kedd reggelig az egész országban, úgyhogy, aki autóba ül, jobb, ha előbb tájékozódik, hol lesznek trafik.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar Rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez.

A kampány ötlete Németországból származik, ahol hat évvel ezelőtt az egyik szövetségi állam lakosait kérték meg a hatóság munkatársai, hogy szavazzanak arra a helyre, ahol sebességellenőrzést szeretnének. A német ötlet nemzetközileg nagy tetszést aratott, és azóta minden évben valamennyi TISPOL tagállam alkalmazza.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2018. május 14-én 6 órától 2018. május 15-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz a magyar közutakon.

Somogyban 56 helyszínen mérik 24 órán keresztül minden elhaladó jámű sebességét: csak Dél-Somogyban 12 ponton (köztük három nagyatádi utcában is hét időpontban!). Ezeket a helyszíneket itt találja.

Az ország területén pedig több száz helyszínen is belefuthatunk az ellenőrző műszerekbe, a teljes lista itt tekinthető meg. 

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a jogsértésekkel szemben a rendőrök a kampány során is fellépnek.

Az elmúlt évek magyarországi tapasztalatai alapján a kampány idején az ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

Május 14-én lesz a Speedmarathon
Május 14-én lesz a Speedmarathon

Megosztás