Boo, a csempészvadász újra lecsapott!

1 300 illegális csempészárura tette rá a mancsát Boo, a NAV pénzügyőreinek ügyeletes kábítószer- és cigarettakereső kutyája. Milliós bírságot szabtak ki a csempészekre.

A NAV Somogy megyei pénzügyőrei az M7-es autópálya sóstói pihenőjében tartottak ellenőrzéseket. Mitán megállítottak egy román jelzésű autóbuszt, akcióba lépett Boo, a hivatásos szag-értő. A buszon 34 utas tartózkodott, Olaszországba tartottak. A poggyászok átvizsgálása közben Boo szagot fogott és pozitív jelzést adott a pénzügyőröknek: ugatott és a mancsát a dohányszagú csomagra helyezte. Orrának segítségével összesen 1 300 doboz Winston márkájú, adózatlan cigaretta került elő.

„Ezt lefoglalom!” – Boo, a csempészvadász szag-értő így jelez, ha szimatot fogott

A dohányárut két utas magáénak vallotta, ám azok eredetét és a birtoklás jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Csak súlyosbította a helyzetet, hogy a csempészáruk listáját tovább bővítette még néhány tétel: A NAV dolgozói a cigarettán kívül 2 kilogramm aprított dohányt és közel 22 liter szeszes italt is lefoglaltak.

A pénzügyőrök lefoglalták a füstölnivalókat és 1,5 millió forint jövedéki bírságot szabtak ki, amit az elkövetők a helyszínen megfizettek.

 

 

Megosztás