COVID-19: nő a fertőzöttek és a halálozások száma is

Június eleje óta nem haltak meg ennyien a koronavírus miatt. Újabb rekordot döntött az aktív fertőzöttek száma. Somogyban a hétvégén 15,5%-kal nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Ismét magasra ugrott az új fertőzöttek száma idehaza. Egy nap alatt 844 új fertőzöttet regisztráltak. Ez a második legmagasabb szám eddig. Ezzel az aktív fertőzöttek száma újabb rekordot döntött, 8394-an fertőzöttek jelenleg. Három hónapos csúcsot ért el a halálozások száma: öttel nőtt az elmúlt 24 órában. Utoljára június elején haltak meg ennyien egy nap alatt.

A hétvége két napja alatt 21-gyel nőtt az azonosított fertőzöttek száma Somogyban: immár 156-ra emelkedett. Mint arról írtunk, több kaposvári középiskolában is megjelent már a koronavírus.

24-48 órán belül kiérkeznek mintavételre a mentők a Covid-gyanús eseteknél – mondta az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az M1 csatorna vasárnap esti műsorában. Csató Gábor elmondta: naponta átlagosan 2500-3000 mintát vesznek le a mentők. A főigazgató a jellemző tünetekről azt mondta, hogy sok betegnél előfordul a láz, a száraz köhögés, az íz- és szaglásvesztés.

Készüljünk fel arra, hogy a megbetegedések száma tovább fog nőni, de a sikerességet a megmentett életek számában lehet majd lemérni, jelentette ki Orbán Viktor a hétvégén. A védekezési fegyelem fenntartására bevezetik az üzletek három csapását: ha háromszor is előfordul, hogy egy vásárló nem visel maszkot egy boltban, akkor akár be is zárhatják. Azt is közölte: az iskolások hőmérsékletét október elsejétől kötelezően mérni fogják.

Megyékre lebontott adatokat, a tesztelések számának és eredményének alakulását és egyéb ráészleteket itt találnak.

Megosztás