Csökkent a benzin ára

A folyamatos drágulás után kicsit megpihen a benzinár-görbe. A literenkénti árát most négy forinttal csökkentette a Mol. A gázolajé változatlan, de akár 50 forintos különbségek is lehetnek az egyes benzinkutak között.

Gyakorlatilag február óta meredeken kapaszkodnak felfelé az üzemanyagárak. Akkor még a benzin és a gázolaj ára is 350 és 360 között mozgott, mostanra viszont 60 forintos drágulás is tapasztalható. A Mol most kicsit visszarántotta a 95-ös benzin árát bruttó 4 forinttal, így jelenleg literje átlagosan 401 forint – számolt be róla az origo.hu. A gázolaj ára változatlan maradt, most is 417 forint. Jelentős változásra legútóbb múlt hét szerdán került sor, ekkor érte el a gázolaj a jelenlegi árát. Az autósok akár 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak az egyes benzinkutak között. 

A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az emúlt két év üzemanyagár-változásait az alábbi diagramm mutatja:

Megosztás