Egy jobb főnökért a fizetésünk egy részéről is lemondanánk

Egy felmérésből kiderült: nem minden a jó fizetés. Az irodai dolgozók több mint fele hajlandó lenne lemondani keresetének egy részéről egy jobb vezetőért. A munkavállalók 90%-ának pedig nem jön be a nyitott terű iroda.

A Portfolió felmérése a november 20-ai Big Office Day-hez kapcsolódóan, csaknem ezer fő megkérdezésével készült. Az eredmények szerint a megkérdezettek egyharmada heti plusz egy nap home office-ért 5%-ot, míg 15%-uk akár 10%-ot is engedne a fizetéséből. 20% nem menne olyan céghez dolgozni, ahol nincs lehetőség otthoni munkavégzésre.

Igencsak figyelemfelkeltő, hogy az irodai alkalmazottak több mint fele hajlandó lenne lemondani akár fizetésének egy részéről is egy jobb főnökért: mivel az emberek nagyon nehezen adják lejjeb a pénzügyi igényeiket, ez azt jelzi, hogy kulcsfontosságú problémáról van szó.

A felmérésből kiderült az is: a válaszadók 90%-ának fontos, hogy alkalmazzon környezetbarát megoldásokat a cég, amelynél dolgozik. Ugyancsak 90%-uknak nem jön be a nyitott terű iroda, csak 10% gondolja úgy, hogy vannak előnyei.

Kíváncsiak lennénk, a nagyatádi irodai dolgozók körében milyen erdményeket hozna egy hasonló felmérés.

 

Megosztás