Februártól Szép-kártyával is fizethetünk a boltokban

Jövőre már élelmiszereket is vásárolhatunk a Szép-kártyával – jelentette be a kormányfő egy facebook posztjában. Az alszámlák közti átjárhatóságot 2022 szeptemberéig meghosszabbították.

 

Áprilisban jelentette be a kormány, hogy a Szép kártyák alszámlái között szabad átjárhatóságot tesznek lehetővé – ennek értelmében a kártyára utalt cafeteria összegét akár teljes mértékben csak vendéglátásra, szórakozásra vagy szálláshelyre is fordíthattuk. Ezzel az intézkedéssel kívánták orvosolni azt a problémát, amit a koronavírus-járvány alatti szabadidő és utazási korlátozások okoztak: az emberek nem tudták volna elkölteni az egyes alszámláikról a pénzt, hiszen a szálláshelyek, kulturális és szórakoztató intézmények zárva tartottak. Ezért áprilistól bármelyik alszámláról lehet költeni melegételre, egészségügyi vagy kulturális célokra is. Ezt az engedményt most 2022. szeptember 30-ig meghosszabbították.

A Szép-kártyára történő feltöltések adatai szerint az elmúlt években a feltöltések 70 százaléka vendéglátás alszámlára, a 10 százaléka szabadidő alszámlára és a 20 százaléka szálláshely alszámlára ment” – írta a HVG.

Ez az engedmény most azzal is kiegészült, hogy nem csak vendéglátóhelyeken, szálláshelyeken és szabadidő intézményekben lehet felhasználni a Szép-kártyát, hanem jövő februártól boltokban is fizethetünk vele. Ezt a kormányfő egy facebook posztban jelentette be.

Indulókép: Depositphotos

Megosztás