Forgalomkorlátozás a szlovén és horvát határnál

A bőséges csapadékhullás és a fagy közeli hőmérséklet nehezíti a közlekedést, ami miatt a szlovén és horvát hatóságok korlátozzák a tehergépjárművek forgalmát.

A szlovén és horvát hatóságok ma reggel 7 óra 20 perctől nem engedik be a 7500 kilogrammot meghaladó tehergépkocsikat, illetve ezt a tömeget meghaladó pótkocsis autókat és vontatókat. Az intézkedések következtében a Somogy és Zala megyéből autópályán érkező tehergépkocsikat a rendőrök a legközelebbi pihenőhelyekre terelik. Egyelőre nincs információnk arra nézve, hogy az intézkedések meddig tartanak, de amíg a látási- és útviszonyok nem javulnak, biztos nem oldják fel a korlátozást. A kamionsofőrök addig is kényszerpihenőt tartanak. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan, de fokozott óvatosságra intünk minden sofőrt! A nap folyamán délnyugat felől több hullámban számíthatunk esőre, ónos esőre, havas esőre, a Dunántúl északi részén havazás is előfordulhat. A fagy közeli hőmérséklet és az alhulló csapadék rontja a látási viszonyokat és síkossá teszi az utakat, a fékút hossza megnövekszik. 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében felhívja a figyelmet, hogy az utazást megelőzően tájékozódjunk, hogy az érintett, és a célállomás szerinti országban vezettek-e be olyan jellegű korlátozást, amely például a téli gumik, vagy éppen a hólánc kötelező használatára irányul. Ha igen, akkor a szükséges felszerelések nélkül ne induljunk útnak, mert ezek meglétét akár az adott ország területére való belépésnek is a feltételévé tehetik.

forrás: police.hu

 

 

 

 

Megosztás