Holnaptól tanszüneti menetrend a Volánnál

Az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében március 23-tól készpénzmentessé vált a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán. Holnaptól pedig tanszüneti menetrend lép érvénybe.

Március 23-tól a Volánbusz Zrt. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. megállapodása alapján elérhetővé válik a készpénzmentes jegyvásárlás az autóbusz-közlekedési társaság valamennyi helyközi járatán, valamint azon települések helyi járatain, ahol a Volánbusz a szolgáltató. Megvalósul az applikációban történő jegyvásárlás lehetősége valamennyi járaton. Ezzel együtt a járművezetőket szalagkordonnal határolják el az utastértől és felfüggesztik az első ajtónál történő felszállást.

Az applikációban vásárolt elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyekével, az utasokat nem terhelik pluszköltségek. A teljes árú jegyek mellett elérhetők lesznek az 50 és 90 százalékos kedvezménnyel válthatók is. Fontos tudni, hogy a mobilalkalmazásban nem választhatók ki az indulási és célállomások, a helyközi járatokra szóló jegyeket az indulási és érkezési állomás közötti kilométertávolság kiválasztásával lehet megvásárolni. Az adott távolsághoz tartozó adatok a menetrendek.hu rendszerében találhatók meg, amely az applikációból közvetlenül is elérhető.

A mobiljegyek vásárlásához és felhasználásához az utas készülékének minden esteben mobil adatkapcsolattal kell rendelkeznie, ahogyan a megvásárolt jegy ellenőrzése alkalmával is.

Március 25-én, szerdán üzemkezdettől tanszüneti menetrend lép érvénybe. Vagyis a nyári szünetben alkalmazott menetrendekre kell számítani, ritkábban közlekednek majd a járatok. A társaság egyben felkéri utasait, hogy lehetőség szerint csak rendkívül indokolt esetben utazzanak és használják az elektronikus jegyrendszert.

Megosztás