Horrorral, komédiával a környezetvédelemért

Az italos kartondobozoknak mindössze egynegyedét hasznosítják újra hazánkban. ZöldenJobb.mp4 címen videókészítési pályázatot hirdet az IKSZ a fiatalok számára. A legjobb munkákat az országos televízióban is bemutatják.

A fiatalok kezében a jövő. A szelektív hulladékgyűjtés fontosságának üzenetét az ő hangjukon keresztül akarja megszólaltatni az IKSZ a meghirdetett filmkészítései pályázatában. Az IKSZ, vagyis az Italos Karton Környezetvédemi Egyesülés adatai szerint hazánkban az italos kartondobozok mindössze 23%-a jut el a szelektív gyűjtőkbe, míg néhány európai országban ez az adat már 80%. Ha hazánkban is sikerülne feljebb tornászni ezeket az adatokat, évente megközelítőleg 38 ezer fát lehetne megmenteni a kivágástól. Hogy utolérhessük fejlett európai szomszédainkat, immár harmadik alkalommal hirdette meg az egyesülés a ZöldenJobb.mp4 elnevezésű kampányát, melyben a fiatalokat szólítják fel egy kreatív reklámfilm elkészítésére. Az IKSZ úgy véli, a Z-generáció hangja őszintébb mind közül, az ő kreativitásuk és elszántságuk ösztönzően hathat más korosztályra, szüleikre is.

Az általános és középiskolás fiatalok egy 30 másodperc hosszú kreatív reklámfilm beküldésével pályázhatnak, amelyben a szelektív hulladékgyűjtésre és az újrahasznosításra hívják fel az ország figyelmét. A pályázók három műfaj – horror, komédia vagy tragédia – közül választhatnak filmjük forgatásához, melyet bármilyen technikai eszköz segítségével elkészíthetnek. A pályázók november 11-ig küldhetik el műveiket. A kész alkotásokat elbírálja többek között Fazekas Ildikó, az Önszabályzó Reklám Testület igazgatója, és Dudás Balázs díjnyertes filmrendező is.

Az általuk kiválasztott első helyezett nyereménye egy GoPro kamera mellett az a megtiszteltetés, hogy reklámfilmjét a TV képernyőjén is láthatja majd az ország. A közönségszavazás díjazottja pedig értékes fotós és filmes eszközökkel gazdagodik majd.

 

További információ:

Baka Éva        
IKSZ Egyesülés           
Tel: 06-20/934-1823 
Email: eva.baka@italoskarton.hu   

Isaák Virág Leona
Premier Next Communications
Tel: 06-30/936-2212
Email: virag.isaak@avantgarde.hu

Megosztás