Karácsonyfa-díszítési tippek

Idén is hódít a piros-arany párosítás és például a zöld árnyalatai a karácsonyfa-díszítésben. Ám nem kell megszabadulnunk régi kedvenceinktől sem, hiszen hódítanak a régi díszek és a retró stílus is.

December 24-én előkerülnek a féltve őrzött díszek, gömbök, figurák, égők a dobozokból. Bár mindenki a maga kedvére csinosítja ki a karácsonyi időszak legékesebb darabját, a fenyőfát, mégis kíváncsiak voltunk, mi az, ami divatos idén.

Az örök klasszikus páros a piros-arany elmaradhatatlan, ha a szeretet ünnepéről van szó. Bár a nagy arany boák most nem szükségesek a fára, mert a csillogás épp csak megjelenik. Viszont szépen passzol egy-egy együtt készített mézeskalács a fán.

A havas, jeges karácsonyfa is igazán jól mutat a nappaliban. Ebbe a rendkívül letisztult és elegáns vonalba a fehér szín mellé belecsempészhetünk egy kis ezüstöt vagy világoskéket. Ahogy már a tavalyi és idei ádventi koszorúkban megjelent a szőrme, ez is passzolhat ide, persze szigorúan csak a fa alá.
havas.jpg
Ha nem akar valaki újabb díszekbe beruházni minden évben, semmi pánik, hiszen idén a színkavalkád is uralkodó. Figurák és tarka gömbök, színes égősor, szóval keressük elő a szekrényben lapuló régebbi díszeinket.
Zöld a zölddel? Mehet! Egy ezüstfenyővel kombinálva igazán jó választás. Természetesen több árnyalatban gondolkodjuk, és, hogy megtörjük a zöld egyeduralmát, tegyünk bele egy kis arany színt is.
zöld.jpg

Végül egy igazán kifinomult díszítést találtunk. Púderrózsaszín, arany és rozéarany kombinációjával.

rozé.jpg

Az Atádhír az ötletes és kifinomult dekorációiról ismert Livi Virággal készített videóösszeállítást a témában.

A rengeteg divatirányzat ellenére bátran kijelenthetjük, hogy nem az számít, hogy milyen színekbe öltöztetjük a karácsonyfánkat. Inkább az, hogy a család közösen díszítse, csinosítsa azt.

A karácsonyfáitokat, dekorációitokat, koszorúkat vagy pedig a legkedvesebb díszeiteket pedig szívesen látják az Atádhír munkatársai a facebook postban!

(Forrás és képek: lakaskultura.hu)

Megosztás