Kettős front nehezíti meg a napot

Szerdán déli harangszóval kezdődően kettős fronthatás vonul át az országon. Keleten ez mérsékeltebben jelentkezik, a hideg- és a melegfrontra érzékenyek egyaránt tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket.

Kettős front vonul át a Kárpát-medence fölött, mely a déli óráktól kezdve egyre erősebb humánmeteorológiai panaszokat produkálhat. Az erős légnyomásváltozás következtében még a kevésbé frontérzékenyek is tapasztalhatnak fejfájást, fáradékonyságot, ingerültséget. A vérnyomás panaszokkal küzdőket még inkább megviselheti a változó időjárás. Amennyiben hajlamos rá, akkor önnél is gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, emellett szédülés is felléphet. Pénteken hasonló légköri jelenségekkel kell számolnunk, aznap is kettős front borzolhatja az általános közérzetet.

Szombatig lassú melegedés, majd azt követően lassú lehűlés várható. Míg holnap még legfeljebb 6 fokig emelkedik a hőmérséklet, szombaton ismét őszies, 15 fok várható. Már pénteken 10 fok fölé szökhet a hőmérő higanyszála, aznap borús, záporos idő várható, kevés napsütéssel.

Megosztás