LoveInfo: a világon egyedülálló mobilalkalmazás

Szex, szerelem, testiség: tabu területek. Mai nyitott világunkban talán még nehezebb ezekben a témákban bárkihez is bizalommal fordulni. A sok téves információ, közhely és előítélet megelőzésére készült az alkalmazás.

Meghökkentően magas napjainkban az abortuszok száma. Sokkoló, hogy hány nőnek nem lehet emiatt gyermeke, hogy ebből eredően mekkora a fájdalom, hogy hány élet megy tönkre. Mindez a felvilágosítás és a megelőzés hiánya, és az ebből eredő tudatlanság miatt.  Sajnos, a mai modern korban sok fiatal sajnos felszínes kapcsolatot ápol szüleivel, akikhez emiatt nem mer bizalommal fordulni. Társaitól próbál információkat szerezni, de így sokszor nagyon rossz ötleteket és tanácsokat kap.

A világon egyedülálló szexuális felvilágosítás: LoveInfo alkalmazás
A világon egyedülálló szexuális felvilágosítás: LoveInfo alkalmazás

A szexuális felvilágosítás újragondolása és modernizálása talán az egyetlen lehetőség, hogy a valós információk eljussanak a fiatalokhoz. A statisztikák szerint 3-ból 2 fiatal állandóan online. Nem csoda, hogy megszületett az ötlet: a leghatékonyabb közlési formát az okos eszközök biztosíthatják. A LoveInfo egy, a világon egyedülálló, szexuális felvilágosító alkalmazás. A fiatalok körében a 12-25 éves korosztályt célozza meg a fejlesztés, ami jelentős szegmensét érinti az érdekelt körnek, ezzel is hozzájárulva az egészséges testi és lelki fejlődésükhöz. Azonban a magyar fejlesztésű applikáció nemcsak a fiataloknak szól: felnőttek, oktatók számára is hasznos lehet.

Az alkalmazás ingyenes és regisztráció nélkül letölthető. Fiatalos felületén minden hasznos információ megtalálható a szexualitással és a párkapcsolatokkal kapcsolatban. Bárki tájékozódhat az együttlétekkel kapcsolatos teendőkről, az esetleges veszélyek, betegségek elkerüléséről, és a nem kívánt terhesség elkerüléséről. Arról, hogy mit kell tenni, ha ezek közül bármelyik mégis előfordulna. Azonban a legnagyobb hangsúly természetesen a megelőzésen van.  

– Az alkalmazás sok fontos kérésre tér ki, például az intim higiéniára, az önvizsgálat megtanulására képekkel illusztrálva, melynek ismeretét nem lehet elég korán elkezdeni elsajátítani. Kitér az alkalmazás az anatómiára, önismeretre, a védekezési módszerekre és azoknak fontosságára és részleteire, a tévhitekre, amik az interneten keringenek képekkel és magyarázatokkal illusztrálva. Az alkalmazás fejlesztése során nagy hangsúlyt fektettünk a pozitív családtervezésre. – írja közleményében Langmár Bettina, az applikáció ötletgazdája és tulajdonosa.

A LoveInfo a szexualitáson kívül más modern veszélyekre is igyekszik felhívni a figyelmet. Ilyenek például az internet veszélyei. A világháló biztonságos használatával kapcsolatos szabályok, tanácsok, amik segítik a felhasználókat, hogy ne kerüljenek kiszolgáltatott helyzetbe. Az alkalmazáson belül külön menüpont foglalkozik a drogok kérdésével: a kábítószer prevenciós program összeállításában a Fejér Megyei Rendőrkapitányság bűnmegelőzési kollégái is segédkeztek. De tartalmaz az applikáció segélyvonalakat is, illetve GPS segítségével megtalálhatóak a legközelebbi nőgyógyászati szakrendelések, bőr és nemi beteg gondozók, babamentő inkubátorok és bizonyos családvédelmi szolgáltatások is.

Az alkalmazás létrehozásában a témában felelős és magasan képzett szakemberek is részt vettek, mint például szexológus tanácsadó, ügyvéd, szülész-nőgyógyász szakorvos-onkológus orvos, rendőrség. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kabinet Iroda egyaránt látják a program szükségességét, ezért a fejlesztők munkáját elismerő nyilatkozattal jutalmazták.

Forrás: LoveInfo ismertető anyag (Langmár Bettina)

Megosztás