Május 3-tól a védekezés új szakasza kezdődik

Ezt mondta a mai kormányinfón a miniszter. Kiderült: az írásbeli érettségi időpontja még mindig nem biztos. Minden 10. fertőzött egészségügyi dolgozó. Ősszel jöhet a járvány második hulláma.

A jelenlegi szabályok május 3-ig érvényben maradnak, hiszen például korainak tartják a diákok visszaengedését az iskolákba – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón a 24. hu beszámolója szerint. Hozzá tette: a magyar egészségügy felkészültsége lehetővé teszi, hogy tervet állítsunk össze a magyar gazdasági élet újraindítására. Május 3. után kezdődik majd a védekezés új szakasza, ekkorra új szabályrendszert kell megalkotni, ami a leginkább veszélyeztetett időseknek és a nagyvárosoknak a védelmét képes biztosítani. Erről jövő szerdán dönt majd a kormány.

A miniszter közölte, hogy a járvány kitörése után 51 ezerrel lett több regisztrált álláskereső, miközben 44 ezerre csökkent az üres álláshelyek száma.

Az érettségivel kapcsolatban azt mondta: felhatalmazták Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárt, hogy minden érintett szakmai és szülői érdekképviselettel konzultáljon. Maruzsa szabadon eldöntheti majd, hogy megtartják-e május 4-én az érettségit, vagy egy-két héttel elhalasztják a vizsgákat.

Megosztás