Másodfokú hőségriasztást adtak ki!

Kiadta a másodfokú hőségriasztást a minisztérium az egész ország területére ma déltől. Még napokig kitart a hőség a meteorológiai szolgálat szerint, leghamarabb pénteken enyhülhet, számottevő hidegfront vasárnap érkezik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlását figyelembe véve – az EMMI országos tisztifőorvosi feladatok ellátásra jogosult főosztályvezetője az ország egész területére vonatkozóan 2018. augusztus 21-én, kedd 12:00 órától 2018. augusztus 23-án, csütörtök 24:00 óráig II. fokú hőségriasztást adott ki!

Az előrejelzések szerint Nagyatádon 32-33 fok lesz péntekig. A sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk, a Dél-Dunántúlon helyi zápor, zivatar is kialakulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, késő estére 23, 28 fok közé hűl le a levegő, és hajnalonta sem lesz hűvösebb 18-20 foknál.

A napos, száraz, az átlagosnál melegebb időjárás a hét közepéig folytatódik. A hét második felében egyre többfelé várhatók záporok, zivatarok, de a számottevő enyhülést hozó hidegfront csak szombat-vasárnap éri el térségünket.

A következő napokban is magas UV-sugárzásra van kilátás, továbbra is fennáll a perzselés veszélye. A legtöbb helyen száraz lesz a levegő, a legmelegebb órákban, amikor 30-33 fokig melegszik a levegő, légköri aszályra lehet számítani.  A száraz, meleg időben fokozottan figyelni kell a tarlótüzek megelőzésére. Változás szombaton kezdődik időjárásunkban, ekkortól több lesz a felhő, és már többfelé várható zápor, zivatar, vasárnap már eső is. A hétvégén megszűnik a hőség, a Dunántúlon számottevően csökken a hőmérséklet.

Megosztás