Nem jönnek a védettségi igazolványok, gond van a fiatalok regisztrációjával is

Sokan hívják a háziorvosokat, vagy állnak sorba a kormányablakoknál, mert hetek óta nem kapják meg az oltást igazoló kártyájukat. A fiatalok pedig arra panaszkodnak, hogy hiába próbáltak tegnap éjfélig regisztrálni.

Rendszeresen csörög a telefon a háziorvosi rendelőkben, hogy hetekkel az oltásuk után sem kapják meg a védettségi igazolványukat az emberek – erről a 24.hu írt. Azonban a háziorvosok nem látnak rá, hol tart az okmány kiállításának folyamata.

Mások a kormányablakokban igyekeznek utánajárni a plasztik kártyájuknak. Az elmúlt napokban azért indult roham az igazolványokért, mert az egy hete életbe lépett rendeletek értelmében csak ennek felmutatásával lehet igénybe venni számos szolgáltatást, részt venni rendezvényeken.

Én már három hete megkaptam az első adag vakcinát itt, a kórházi oltóponton, de azóta se jött meg a kártyám – mondta egy nagyatádi nő. – Pedig van ügyfélkapum, és ellenőriztem is, fent vagyok a rendszerben.

Ezt egyébként bárki megteheti, ha van ügyfélkapu-hozzáférése: az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben rögzítik az oltás tényét.

Ezekkel az elektronikus oldalakkal azonban akadnak problémák, és már nem először. Korábban a tömeges Pfizer-oltási igény miatt fagyott le az időpont foglalására szolgáló felület. Legutóbb pedig tegnap okozott bosszúságot sok szülőnek: hiába próbálták oltásra regisztrálni 16 és 18 év közötti gyermeküket a vakcinainfo.gov.hu honlapon, írta a 444.hu. A fiatalkorúaknak ugyanis péntek éjfélig kellett jelentkezniük az oltásra, mert az operatív törzs tájékoztatása szerint csak az érvényes regisztrációval rendelkezők tudnak majd online időpontot foglalni a jövő hét második felében tervezett Pfizer-oltásra.

Megosztás