Orbán: hétfőtől zárva lesznek az iskolák

Tantermen kívüli digitális oktatási rend lép életbe hétfőtől – jelentette be percekkel ezelőtt Orbán Viktor. A miniszterelnök azt is elmondta: tíz akciócsoportot állít fel a kormány a koronavírus-helyzet kezelésére.

Tíz akciócsoportot állított fel a kormány a koronavírus miatt – mondta Orbán Viktor rendkívüli bejelentésében. Ezek a következők: egy oktatási, egy járványügyi konténerkórház felállítására létrehozott, létfontosságú vállalatok, nemzetközi koordinációért felelős, kommunikációs, rendkívüli jogrendért felelős, pénzügyi, gazdaság-újraindításáért felelős, kutatói és határellenőrzési. Arra számítanak, hogy a gazdaság hamarosan megáll – írta a hvg.

Több ezer mintavételhez elegendő tesztje van az országnak – tette hozzá a kormányfő. Kesztyűből 22 millió van, maszkból is több millió, érkezik egymillió műtéti sebészi maszk is. Lélegeztető-és altatógépből két-kétezer van, ami több tízezer megbetegedésre is elég lehet.

Az eddigi országokon kívül most már Izraelből sem lehet belépni Magyarországra.

Hamarosan rendeletet hoznak arról, hogy március 16-a hétfőtől új oktatási munkarend lép életbe: a tantermen kívüli digitális munkarend.

Ezt azt jelenti, hogy a gyerekek nem mehetnek be az iskolába, az igazgatóknak viszont be kell menniük, a tanároknak pedig folytatniuk kell a tanítást. Így remélhetőleg a szokott rendben az érettségi vizsgákat is meg tudják majd tartani.

Orbán Viktor arra is megkért mindenkit, hogy a gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak, mert az idősebbek számára  életveszélyes fenyegetést jelent a vírus.

 

Megosztás