Orbán: itt a 3. hullám, veszélyes pillanatban vagyunk

A miniszterelnök szerint elérte az országot a járvány 3. hulláma, de szerinte erős a magyar egészségügy, nagyok a tartalékai. Közben egy friss felmérés szerint a magyarok kettesre értékelik a kormány járványkezelését.

A miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában ismertette a friss járványügyi adatokat:

3093 új fertőzöttet regisztráltak, 110-en elhunytak. A kórházban lévők száma folyamatosan emelkedik, jelenleg 4024 fő, lélegeztetőgépen pedig 352-en vannak.

Orbán jelezte: ezek önmagukban sem jó számok, ráadásul a tendenciájuk különösen rossz. Egy nagyon veszélyes pillanatban vagyunk, mondta, de szerinte a hazai egészségügy kivételesen erős, nagyok a tartalékai, akár 20 ezer ember covid-ellátását is képes biztosítani.

Összességében 2,4-es értékelést kapott a kormány válságkezelése, írta a 24.hu. Ez az Idea Intézet kutatása szerint pártos elfogultság alapján osztotta meg a választókat: fideszesek jóra (4,1), az ismeretlen pártpreferenciájúak 2-es alára (1,8) értékelték, az ellenzékiek megbuktatták (1,4) a kormányt.

A közvélemény-kutatásban 8 szempont alapján kellett osztályozni a kormány járvány- és válságkezelési intézkedéseit, ahogy az iskolában (1-5). A nyolc szempont: egészségügy, munkahelyvédelem, oktatás, szociális támogatás, idősellátás, gazdaságfejlesztés, együttműködés az önkormányzatokkal, átlagos elégedettség a kormányzati válságkezeléssel.

Összességében a magyar emberek a legrosszabbra a kormány szociális támogatásait, az önkormányzatokkal való együttműködését és a munkahelyvédelem érdekében hozott intézkedésit értékelték. 

Megosztás