PDSZ: Jövő héttől nem tesztelik a pedagógusokat

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete úgy értesült, hogy jövő héttől országosan leállítják az iskolai dolgozók tesztelését. Egyelőre nem tudni, helyette milyen intézkedést tervez a kormány.

Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez pénteken jutott el egy levél, melyet a Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízott küldött a megye oktatási intézményeinek. A dokumentumban olvasható, hogy „a köznevelési és szakképző intézményekben dolgozók tesztelése egyelőre leállításra kerül”. Mint kiderült, ezt az intézkedést nem csak a megyében, de az egész országban is végrehajtják, ezt több helyről is megerősítették. A PDSZ vezetője erről az RTL híradójában is nyilatkozott.

Nem tudni, hogy a tesztelések leállítása helyett valamilyen más intézkedést tervez a kormány. A miniszterelnökség tegnapi közleményében azt írták, az “az iskolai teszteléseket követően az Operatív Törzs tovább elemzi az első és második heti adatokat, és később dönt arról, hogy ezekben a szakmacsoportokban lesz-e újabb tesztelés a későbbiekben”.
Országosan eddig 2570 fertőzöttet találtak a tanárok között, akiknek a 73 százaléka végeztette el magán a vizsgálatot. A nagyatádi adatok is ehhez az értékhez közelítenek: a múlt heti számok szerint az atádi oktatási intézmények 124 dolgozója közül 67,5 százalék teszteltette le magát. Eddig egy pozitív esetről tudunk.

Megosztás