Regisztráció nélkül nem lehet oltást kapni

Mivel önkéntes alapú, azért csak azok kapják meg a vakcinát, akik igénylik azt. Kásler Miklós szerint a járványügyi korlátozások addig maradnak érvényben, amíg az átoltottság kellő mértékű nem lesz.

Sok kérdés kering a koronavírus elleni vakcina igénylésével kapcsolatban: mindenkinek jár, vagy csak az oltási tervben szereplőknek? Felesleges jelentkezni a vakcinainfo.gov.hu oldalon vagy regisztrációhoz kötött az oltás?

A HVG nemrég utánajárt a kérdésnek: a Koronavírus Sajtóközpont tájékoztatása alapján mindenkinek jeleznie kell az oltási szándékát, mivel önkéntes alapú. Vagyis csak regisztráció útján lehet vakcinához jutni – a regisztrációt követően osztják be az illetőt a hatóságok az oltásra az oltási terv kategóriái alapján. A tájékoztatás alapján egész évben lehet jelentkezni az oldalon, de aki később regisztrál, valószínűleg később is kapja meg az oltást. A legutóbb nyilvánosságra hozott adatok szerint eddig több mint egymillióan jelezték ezt a szándékukat levélben és online.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nemrég egy interjúban kijelentette: a járványügyi intézkedéseket az oltás időtartama alatt is fenntartják, addig, amíg az átoltottság kellő mértékű nem lesz, és nem kell tartania az embereknek attól, hogy megkapják a koronavírus-fertőzést.

Megosztás